Esemény

2021.08.25. 08:02

Negyedszer tartották a Szabadkéz Művésztelepet Szihalmon

Gulyás Andrea Katalin elmondta, hogy a művésztelep szervezői minden esztendőben különböző korosztályokból állítják össze a résztvevők csoportját.

S. S.

Vasárnap tárlattal zártak az alkotók

Fotó: Fuzeshirek.hu

Közel három hétig tartott, s vasárnap kiállítással zárult a IV. Szabadkéz Művésztelep a szihalmi Magyar-Tár-Házban – tudtuk meg a művésztelep egyik rendszeres résztvevőjétől, Gulyás Andrea Katalintól. Szavai szerint az esemény évről évre lehetőséget teremt tíz, köztük több Munkácsy-díjas művész számára a műfaji kötöttségek nélküli alkotásra, kapcsolat­teremtésre.

A Mezőszemerén élő fiatal képzőművész felidézte: az augusztus 4-én kezdődött és augusztus 22-ig tartott közös alkotás vasárnap a Szabadkéz Galéria kiállításával zárult.

Vasárnap tárlattal zártak az alkotók
Fotó: Fuzeshirek.hu

– Az eseményen idén sem volt megadott téma – mondta. – A szervezők célja továbbra is az egyéni és kollektív alkotómunka biztosítása volt.

Gulyás Andrea Katalin elmondta azt is, hogy a művésztelep szervezői minden esztendőben különböző korosztályokból állítják össze a résztvevők csoportját. Ezzel a kiválasztással, illetve a közvetlen vagy közvetett egymásra hatás, a munkamódszerek, az együttes gondolkodás középpontba állításával új szellemi kohéziót kívánnak generálni.

– Ebben az évben is tíz meghívott művész alkotott a telepen. Rajtam kívül Gaál József, Hajgató Terézia, Huszár Imre, Kádár Emese, Kótai Tamás, Szabó Ádám, Szabó Anna-Mária, Szurcsik József és Wechter Ákos – sorolta Gulyás Andrea Katalin.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában