segítség

2021.08.18. 15:28

Új stratégiát alkot Eger a drogprobléma kezelésére

Eger önkormányzata 2021-ben új stratégiát alkot „Eger Város Stratégiája a Drogprobléma Kezelésére” címmel.

Heol

Jelenlegi stratégiáját 2014-ben alkotta, amelyet megújítani szükséges, ebben vállal aktívan szerepet a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF). Folyamatos az adatbekérés, illetve ezek feldolgozása, elemzése zajlik a napokban.

A drogstratégia helyzetértékelésének kiegészítéséhez három fókuszcsoportos megbeszélést szerveztek, melyre a drogproblémával kapcsolatba kerülő szervezetek képviselőit hívták meg.

Az első beszélgetés az iskolai védőnők, iskolai szociális segítők, iskolapszichológusok, pedagógusok, szenvedélybeteg-ellátásban dolgozó szakemberek részvételével az iskolai prevenció és szerhasználat témájában zajlott, a másik fókuszcsoportos beszélgetésre a meghívás Eger város képviselő-testületének szólt, megszólítva rajtuk keresztül a lakosságot, a harmadik megbeszélés pedig a problémás droghasználókkal közvetlenül kapcsolatba kerülő szervezetek képviseletének részvételével (rendőrség, mentősök, polgárőrség, közterületfelügyelet, utcai szociális munkások, hajléktalan és szenvedélybeteg-ellátás, gyermekjólét és családsegítés) valósult meg.

A beszélgetéseken arra voltak kíváncsiak, hogy a különböző szervezetek hogyan látják a városban a drogproblémát. A megbeszélés során a város közterületein tapasztalható drogproblémákról mondhatták el tapasztalataikat és észrevételeiket, illetve javaslataikkal segítették a stratégia megalkotásával foglalkozó szakemberek munkáját.

A stratégia megalkotásának munkálatai jelenleg is zajlanak szervezetfejlesztéssel egybekötve, hiszen elengedhetetlen a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumban résztvevő tagszervezeteket újabb szervezetekkel bővíteni, hogy minél szélesebb

körben juthasson el a Fórum az érintettekhez.

A stratégia elkészítését az októberi közgyűlésre vállalták, annak elfogadását követően valósulhat meg a publikálása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában