Civil nap

2021.09.05. 15:30

Egészségszüretre hívták a gyöngyösi lakosságot a civilek – Fotók

Közösségépítő napon találkozhattak az érdeklődők Gyöngyös és környéke civil szervezeteivel. A hagyományos rendezvényen, az ismerkedésen túl, egészségszűrésre, véradásra és szórakozásra is lehetőség nyílt.

Szabó István

2021 09 04 Civil nap - Gyöngyös - Czímer Tamás - Heves Megyei Hírlap

Fotó: CZIMER TAMAS

Civil napot és egészségszüretet tartott a Mátra Honvéd Kaszinó Kulturális Egyesület a hét végén, a CLLD-programban. Nagy Tibor Wyrág kulturális munkatárs elmondta, hogy a civil szervezetek tagjai önszerveződő módon, önkéntesen, a közjó érdekében végeznek értékteremtő tevékenységet. Szerepvállalásukkal hozzájárulnak sok élethelyzet jobbá tételéhez.

– E nap megrendezésével az a célunk, hogy mindenki megismerhesse a civil szervezeteket, mert ezzel ők is erősödnek, értünk – hangsúlyozta Nagy Tibor Wyrág.

A Fő téren A rák ellen az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány szűrőbuszán végzett ingyenes vizsgálatok egész nap tömegeket vonzottak. A járművet a Nemzeti Népegészségügyi Központ bocsátotta rendelkezésre. Aki végzett a szűréssel, megkóstolhatta a Jenei Tamás, a Hungast Vital Kft. trénerséfje által készített reformételeket. Sokan ültek le a Kapocs Alacsonyküszöbű Ellátás standjához.

– Tevékenységünk fókuszában a szenvedélybetegséggel küzdő fiatalok állnak. Munkánkat a szintén kitelepült, fiatalok alapította Arany Lótusz Társaság is segíti – mondta Czékmány Rita intézményvezető.

A városi könyvtár udvarán is élénk volt az élet. Tóth Lászlóné, a Magyar Rákellenes Liga helyi szervezetének elnöke elmondta, hogy ők személyes tapasztalataikkal segítik a daganatos betegeket. A Válaszút Alapítvány a lelki problémákkal küzdőket támogatja. A színpadon folyamatosan zenés, verses programok zajlottak.

A Mátra Művelődési Központban véradást szervezett a Gyöngyös Város Barátainak Köre.

– A Bugát Pál Kórházzal közösen rendeztük, nagyon sok fiatal és első véradó jelent meg – összegezte dr. Bekecs Andrea elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában