Burgonya Nap

2021.09.05. 09:44

Súlykát, nyögvét, nánickát kínáltak a mátraballaiak

Szombaton rengetegen látogattak el a pétervásárai térség egyik legkedveltebb kulináris programjára, a faluban rendezett Burgonya Napra.

B. K.

Ínycsiklandó ételekkel várták a látogatókat

Forrás: beküldött

Fotó: Zelei Dániel

Újra terítékre került a nyögve, a nánicka, a macok, a savanyú bab. Szórakoztató programokból se volt hiány. Pádárné Gyuricza Henriett polgármester összegzése szerint mindent megtettek azért, hogy a nagy múltú rendezvény emlékezetes maradjon minden helybélinek és a szép számú vendégseregnek. Ezúttal tíz csapat látott hozzá a krumplis ételek készítéséhez a délelőtti órákban. A déli ebédre százak érkeztek, hogy megkóstolhassák a gancát, nyögvét, nánickát és a különböző pörkölteket, leveseket.

Ínycsiklandó ételekkel várták a látogatókat Fotó: Zelei Dániel / beküldött

Az ételek pillanatok alatt elfogytak, így kellő energia volt a délutáni és esti vidám programokon, bemutatókon, koncerteken való szórakozáshoz is. A helyiek egészségének védelméért a Parádfürdő Kórház munkatársai gondoskodtak ingyenes szűrővizsgálatokkal, a gyerekeknek külön szerveztek vidám programokat. A rendezvény remek hangulatban, csodás környezetben, ragyogó őszi napsütésben zajlott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában