aktív magyarország

2021.10.26. 14:05

A Tisza-tó fölött őrködő Bölömbika-kilátó lett az év kedvence

2021-ben is erős versenyben dőlt el, hogy mely építmények kapják az Év Turistaháza és az Év Kilátója kitüntető címet.

HEOL

Fotó: aktivmagyarorszag.hu

Az Aktív Magyarország szavazásán a Bölömbika-kilátó és a Szelcepuszta turistaszálló kapta a legtöbb voksot a természetjáró nagyközönségtől – számolt be róla hivatalos honlapján az Aktív Magyarország.

Mint írták, az Aktív Magyarország a tavalyi évhez hasonlóan idén is meghirdette az Év Kilátója és az Év Turistaháza pályázatokat, melyekre a nagyközönség küldhette be kedvenceit. A több tucat beküldött kilátó és szálláshely közül szakmai szűri választotta ki a 10-10 legjobbat, melyek aktív turisztikai szempontból kiemelkedőek. A döntős mezőnybe csak jó állapotú, rendezett környezetű célpontok kerülhettek be, melyek izgalmas turistautak vagy vízi turisztikai útvonalak mentén fekszenek, így sokan megfordulnak ezeken a helyeken. A pályázat célja az volt, hogy minél többen válasszák a természetet a szabadidejük eltöltésére, hiszen ez nemcsak a világunk jobb megismeréséhez segít hozzá, hanem testileg és lelkileg is egészségesebb életet élhetünk ezáltal.

Fotó: aktivmagyarorszag.hu

A csodás kilátás sok kirándulás csúcspontja. Éppen ezért nem véletlen, hogy 3368 szavazattal a Tisza-tó fölött őrködő Bölömbika-kilátó lett az Év Kilátója. Az idén átadott építmény különlegessége, hogy csak vízi úton lehet megközelíteni, amihez csónakba, kajakba, kenuba kell szállni vagy SUP-ra kell pattanni. Kikötés után egyből egy lépcsősor vezet a magasba, ahonnan bele lehet feledkezni a tó kevésbé forgalmas, de annál izgalmasabb panorámájába.

Az Év Turistaháza címet az Országos Kéktúra útvonalán fekvő Szelcepuszta turistaszálló nyerte el 1139 szavazattal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában