EKKE

2021.10.08. 14:41

Harminc éves a szociálpedagógiai képzés az egri egyetemen

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Szociálpedagógia Tanszékén harminc éve folyik ilyen képzés.

M. H.

Langerné Victor Katalin előadásával indult a szakmai találkozó Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

Ebből az alkalomból szervezett a tanszék konferenciát és szakmai találkozót október 7-én és 8-án. A pénteki eseményen dr. Ternyák Csaba érsek, az egyetem nagykancellárja gratulált a három évtizede tartó munkához.

– Önökre úgy tekintek, mint afféle világi karitászosokra. A magyar társadalom legelkötelezettebb rétegéhez tartoznak, munkájukat hivatásból, szeretetből végzik – fogalmazott.

Langerné Victor Katalin előadásával indult a szakmai találkozó Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona, az egyetem rektora elmondta, a szociálpedagógia képzésben dolgozók munkájának eredményeképp már elindult az egyetemen a mesterképzés is. A nyitóelőadást Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár tartotta, az esélyteremtést megvalósító kormányzati intézkedésekről szólt. Felsorolta azokat a hiánypótló szolgáltatásokat, melyek az utóbbi időben jól működnek, így a Biztos kezdet gyerekházak, a tanodák, és a roma szakkollégiumok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában