átalakítás

2021.10.01. 17:30

Jövő télre átépül az egri Vécseyvölgy úti csomópont

Jelzőlámpás csomóponttá alakítják Egerben a Vécseyvölgy és a Gárdonyi utca kereszteződését.

T. B.

20210325 Eger fotó: Berán Dániel, BD / Heves Megyei Hírlap Egerben, a Vécseyvölgy és a Gárdonyi utca kereszteződését a tervek szerint jelzőlámpák által irányítottra építik ki.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közbeszerzése nyomán a munkát 472 millió forintért a HE-DO Építő Kft. végzi. Az átépítés 360 méter hosszon érinti a térséget, a Vécseyvölgy út, a Gárdonyi út és a Zoltay utca csomópontjában négy, a Vécsey út és a Dézsmaház utca kereszteződésében két gyalogátkelőhelyet alakítanak ki. A Gárdonyi és Zoltay utca kereszteződésében jelzőlámpákat helyeznek el, a meglévő útszakaszt teljesen újjáépítik, kiemelt szegélysorral ki is szélesítik. A Tetemvár utca (Vécsey Sándor utca) és a Vécseyvölgy utca kereszteződését az útpálya újjáépítésével és a Tetemvár utca szélesítésével korszerűsítik. A Dézsmaház és a Vécsey Sándor utca a jövőben egyetlen közös útkapcsolattal torkollik a Vécseyvölgy úthoz. Felújítják a járdákat és vakok számára is biztonságosabbá teszik a gyalog-átkelőhelyeket.

A vasúti átjárót átépítik, a hozzá vezető járda mellett gyalogos korlátokat helyeznek ki. Fejlesztik a biztosítóberendezést, a fény- és félsorompót összehangolják a jelzőlámparendszerrel. A gyalogos átjárókban is lesz burkolatfelújítás. A Gárdonyi Géza utcában negyven méteren vasbeton támfal épül, ezen a szakaszon megszüntetik a lépcsőket, a járda szintjét az útpályához emelik.

Október 4-én a Heves Megyei Vízmű Zrt. megkezdi a Gárdonyi Géza utca alatt húzódó ivóvízvezeték rekonstrukcióját. Kiváltják a fővezetéket és felújítják a munkaterületen belül található kisebb átmérőjű ivóvízvezetékeket.

A területen idén november közepe és 2022. március közepe között várhatóan nem végeznek munkát. A kivitelező az egyéb hírközlő vezetékek kiváltási terveinek elkészítését követően, jövő tavasszal folytatja a tényleges építkezést. Várhatóan márciusban kezdődik a csomópont korszerűsítése a Gárdonyi Géza utcai útág teljes körű átépítésével, szélesítésével, a csatlakozó járda- és támfalépítéssel. A csomópont 2022 novemberére épülhet át teljesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában