Beruházás

2021.11.17. 18:29

Új szabadidőközpont épül Gyöngyösön

Sport- és szabadidőközpontként működő, úgynevezett Aktív ház épül az egykori laktanya területén, jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Hiesz György polgármester.

Sz. I.

2021 11 17 Aktív Ház sajtótájékoztatója és bejárás - Hiesz György polgármester - Gyöngyös - Czímer Tamás - Heves Megyei Hírlap

Fotó: CZIMER TAMAS

Mint mondta, 600 millió forint pályázati forrásból 1200 négyzetméteren a többfunkciós létesítményt alakítanak ki, és a környező területeket is rehabilitálják. Utak épülnek és újulnak meg, valamint az ingatlant körülvevő területeket is parkosítják.

Már javában folynak a munkálatok Fotó: Czímer Tamás/ Heves Megyei Hírlap

A városvezető elmondta, a projekt célja, hogy a jelenleg kihasználatlan ingatlant a térség sportdiplomáciai, rekreációs és szabadidőközpontjává tegyék. A létesítményben küzdősportok folytatására alkalmas edzőtermeket, öltözőket, vizesblokkokat, egy száz fő befogadására alkalmas konferenciatermet büfével, továbbá sporttörténeti múzeumot alakítanak ki. Sportorvosi rendelőt és rekreációs kezelőket hoznak létre. Itt a tervek szerint nem csak a sportolók rehabilitációjára, de lakossági kezelésekre is lesz lehetőség. A beruházás a tervek szerint a jövő nyár végére, ősz elejére készülhet el. Sz. Sz. I.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában