Márton-nap

2021.11.20. 07:44

Zsúfolásig megtöltötték az aulát és a nagytermet a hevesi családok

Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg évekkel ezelőtt a város önkormányzata a Márton napjához kapcsolódó őszi játszóházat, amely nagy sikert aratott a kisgyermekes családok körében, és azóta is gazdagítja a helység programkínálatát.

M. H.

Jól mulattak kicsik és nagyok Márton-napon

Forrás: Jakab Tibor

Minden évben több százan érkeznek a művelődési központba, ahol egy igazán sokszínű délutánt tölthetnek el együtt.

A szervezők idén is gondoskodtak arról, hogy mindenki megtalálja a neki leginkább kedves foglalatosságot – tudatta Balogh Margó önkormányzati sajtóreferens.

A színházteremben telt házas nézősereg volt kíváncsi arra, hogy a furfangos Lúdas Matyi és Galiba, a pösze liba miként jár túl a gonosz Döbrögi uraság eszén és leckézteti meg őt, nem is egyszer. A Pódium Színház előadása előtt a legkisebbek az ugrálóvárban és a játéksarokban múlatták az időt, a nagyobbak közül pedig sokan próbálták ki a csuhéfonást, festettek gipszfigurákat, vagy készítettek agyagkorongokat különböző mintákkal, ebben pedig Lassú Imre fazekas, népi iparművész volt a segítségükre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában