Légszennyezettség

2021.12.23. 11:59

Kifogásolt a levegő minősége Egerben

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatás alapján több településen veszélyes, egészségtelen vagy kifogásolható a levegő minősége.

HEOL

Illusztráció

Veszélyesnek minősítették a levegőt Putnokon és Sajószentpéteren. Ajkán, Győrben, Kazincbarcikán, Miskolcon és Várpalotán pedig egészségtelen a levegőminőség. További hat település levegőminősége kifogásolt, köztük Egeré is. 

 Az NNK arra figyelmeztet, hogy veszélyes levegőminőség esetén a gyermekek, a várandósok, az idősek, a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedők kerüljék a szabadban tartózkodást. Ezzel együtt megjegyezték, fontos, hogy az ünnepek alatt se feledkezzenek meg a rendszeres, gyors szellőztetésről.

A meteorológiai előrejelzés alapján csütörtökön még nem várható, hogy javulna a levegőminőség.

Felhívták a figyelmet, hogy a fűtési szezonban gyakran alakul ki olyan meteorológiai helyzet, mely során a légszennyezők a földfelszínhez közeli légrétegben megrekednek, így ilyenkor koncentrációjuk gyorsan emelkedhet. Ez a jelenség leginkább a völgyekben elhelyezkedő települések levegőminőségének alakulásában figyelhető meg, ahol a kedvezőtlen földrajzi elhelyezkedés mellett a helytelen fűtési módok (például nedves és kezelt fa, szénfajták, műanyag égetése) gyakori alkalmazása is ront a helyzeten - hangsúlyozták.
   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában