Elismerés

2022.02.01. 11:20

Az aranykoszorús mesterré avatott hevesi fodrász lánya viszi majd tovább a szakmát

Ünnepélyes keretek között zajlott a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mesteravatója, ahol Kalmárné Nagy Ildikó, hevesi fodrászt aranykoszorús mesterré avatták.

M. H.

Kalmárné Nagy Ildikó

Forrás: beküldött

Mivel érdemelhette ki az elismerést?

– Nagyon nagy megtiszteltetés ez a kitüntetés, melyet szakmai ajánlás alapján kaphattam meg. Már a mesterlevél megszerzése is egy kiemelkedő szintet jelent a szakmában, de ez ettől is többet jelent. A szakmai múltam, a húszévnyi versenyzés, illetve a vállalkozásom harmincéves fennállása, a három évtizedes munkásságom adhatott okot arra, hogy díjaztak. Ez a szakma és a munkám megkoronázása. Külön öröm, hogy a megyében egyedüliként kaptam az elismerést. 

Milyen egyéb kitüntetéssel rendelkezik még?

– A pályám elején kisebb sikereket értem el, de húsz esztendőn át versenyeztem, és később jöttek az eredmények. Háromszor voltam magyar bajnok, s volt olyan év, amikor több kategóriában is első lettem. Világbajnokságon is szerepeltem, Dubajban kilencedikként, Bakuban pedig harmadikként zártam. Ezeken a versenyeken általában alkalmi frizurákat készítettem. 

 

Miért a fodrász szakmát választotta?

– Mindig is alkotó ember voltam, a kézügyességemmel remekeltem, s ez családi vonás. Úgy éreztem a fodrászatban megtalálhatom az alkotás kiteljesedését. Azt gondolom, a legjobb döntést hoztam, amikor a fodrászszakmát választottam, s ráadásul már a lányom is végzett, ugyanabban az iskolában tanult, mint én, így ő viszi tovább családunkban a szakmát, és nagyon büszke vagyok rá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában