Sikeresen meglovagolták a hullámokat a Heves megyei uszodák

A koronavírus-járvány az élet több területén is zavarokat okozott. Az uszodák esetében sincs ez másképp. Habár jelenleg korlátozások nincsenek, kíváncsiak voltunk, hogyan élték meg megyénk ilyen létesítményeiben a pandémia első hullámait a főként fedett uszodákban, s mi a helyzet jelenleg.

Csiki Andrea Vivienne

A gyöngyösi fürdőben újdonságokkal is segítették az úszni, játszani szándékozókat 

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– A közönség, illetve a sportolók, az iskolák diákjai most járhatnak úszni. Nincs olyan korlátozás, ami tiltaná a fedett uszodák és strandok használatát – mondta Juhász Péter, a gyöngyösi Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand ügyvezetője. A nyitvatartása gyakorlatilag nem módosult. Minden kormányrendeletet betartanak, amióta tart a járványveszély. A pénztárakban és öltözőkben is kitették a kézfertőtlenítőket, a maszkviselés kötelező, és intenzívebben végzik a takarítást is. 

 

– Voltak a hullámok idején olyan periódusok, amikor csak a sportolók jöhettek be, de tavaly nyáron már mindenki számára nyitva lehettünk. Azt az időszakot sem felejtjük, amikor csak Covid-igazolvánnyal lehetett a strand területére belépni. Emiatt a látogatási mutatóink lefelé haladtak – részletezte az ügyvezető. Hozzáfűzte: bár most nem érzik annyira visszafogottnak a sportolási lehetőséget az uszoda fedett részében, ez február 15. után változhat az új kormányrendeletnek köszönhetően. Hogy az uszoda népszerűsége ne csökkenjen, igyekeztek új intézkedéseket is bevezetni. 

– Korcsolyapályát is üzemeltetünk a strandon, tehát a testnevelésórák egy részét is itt tarthatják a tanulóknak, nyilván az aktualitása miatt – említette meg Juhász Péter. 

 

Szegedi Zoltán, a hatvani Markovits Kálmán Uszoda vezetője is kiemelte a higiénia fontosságát, illetve azt, hogy a közösségi terekben a maszkhasználat mindenkinek kötelező. 

 

– Mindenhol, ahol kilincshez tudnak nyúlni a kollégák, illetve a vendégek, kézfertőtlenítőket helyeztünk ki, s bevezettük a létszámkorlátozást a közösségi terekben is. A távolságtartás sem elhanyagolható, továbbra is betartjuk a másfél métert, amit minden helyiségben kiírtunk, az öltözőkben, a mosdókban, a folyosókon, az előtérben – sorolta a vezető. – Az emberek érdeklődése továbbra is fennmaradt, annak ellenére, hogy a lezárások alkalmával csak a versenyzői igazolással rendelkezőket, illetve a velük foglalkozó edzőket, oktatókat fogadtuk. 

 

Szegedi Zoltán így folytatta: 

 

 A közeli terveinkben szerepel egy új fejlesztés is, gyógyúszás néven. Gyógyúszást oktatók foglalkoznak majd a vendégekkel. Egy orvosi javaslat felmutatásával vehetnek részt azokon az érdeklődők. Kiskorúak esetében akár egy gyermekorvosi javallat is elegendő lesz. 

 

Az egri Bitskey Aladár Uszoda élete is felbolydult a koronavírus-járvány miatt. Minden eddigi hullámot megélt és megérzett az uszoda, de most úgy érzik, fellélegezhetnek. Fokozottan ügyelnek továbbra is a higiéniára. 

 

– Bár nagy az igény, igyekszünk úgy pályákat biztosítani az uszodában, hogy elkerüljük az öltözőkben, a medencetérben a torlódást. Több edzést, sporteseményt éppen ezért a termálfürdő sátorral fedett versenymedencéjébe osztottunk be. Jelenleg az uszodában naponta körülbelül 500 ember fordul meg, ebbe beletartoznak a felnőtt és utánpótlás vízilabdázók és úszók is – mesélte Kürti-Bíró Katalin, az uszoda kommunikációs asszisztense. 

Habár volt olyan időszak, amikor bezártak a nagyközönség számára, úgy tapasztalják, hogy a vízkedvelő, hobbi úszó lakosság újra visszatért. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában