Ünnep

2022.03.19. 19:26

Századik születésnapján köszöntötték rokonai, tisztelői a siroki Bözsi nénit

Századik születésnapján köszöntötték Agócs Istvánné, Bözsi nénit, aki 1922. március 15.-én látta meg a napvilágot a Sály család gyermekeként. 

B.K.

Erzsikét, a falu legidősebb polgárát, az anyát, nagymamát, dédmamát virággal, ajándékkal lepték meg hozzátartozói, a lakosság nevében Tuza Gábor polgármester, s Horváth László, a térség országgyűlési képviselője. 

 


Bözsi néni átélte a múlt század gazdasági világválságát, a második világháborúrt, az 1956 forradalmat, az 1990-es rendszerváltást. 
A nyolc gyermekes családban ötödikként érkezett. Édesapja a háború idején meghalt, édesanyja az akkori szokások szerint otthon nevelte a gyerekeket, gondozta a ház körüli kertet, tartotta az állatokat. A siroki iskolába járt. 1947-ben ment férjhez Agócs Istvánhoz. Egy lánygyermekük született, 1952-ben. 

 


Dolgozott a siroki bölcsődében, mint dada, később, a Mátravidéki Fémművekben mint gépesnő. Két unokája, két dédunokája van. Férjét több, mint hatvan évi házasság után 2010-ben veszítette el. 

 


A nyolc gyermek közöl már csak ő él és egy 95 éves testvére, Svédországban. Évek óta lányával, Évával és vejével Tiborral él együtt, akik nap, mint nap a legnagyobb odaadással gondozzák. 


 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában