Tiltakozás

2022.03.24. 11:21

Útlezárással tiltakoztak a maszkviselés ellen a hatvani gyár dolgozói

Ötven autóval kezdték meg a félpályás útlezárással nyomatékosított tiltakozást csütörtökön 10 órakor az Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezete felhívására a Bosch cégcsoport dolgozói.

K. B. L.

A fél útpályát lezárták

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Fotó: ALBERT PETER

A hatvani gyárcsarnok melletti úton két órán keresztül tiltakozók nevében Kozma Zsolt, a szakszervezet elnöke fogalmazta meg legfőbb törekvéseiket. Elmondta, más hasonló autóipari gyárakban már nem kötelező a maszkviselés a kormány március elején történt döntésének köszönhetően, így ők is ezt szeretnék elérni a saját munkahelyükön. Könnyítéseket, részeredményeket már sikerült elérni a cégvezetéssel folytatott tárgyalásokon, de egyelőre a vállalat elzárkózik a maszkviselés választhatóvá tételétől. 

 

 

– Tavaly nyáron már voltak könnyítések, idén nem szeretnék hónapokig tartó tárgyalásokat. Minden Bosch dolgozónak munkakörtől függetlenül kell hordania a maszkot munkaidőben, sőt már a dolgozói buszokra is csak ebben a védőeszközben szállhatnak fel. Szeretnék, ha a Bosch is követné az Audi vagy a Mercédesz példáját – emelte ki Kozma Zsolt.

A Bosch álláspontját változtatás nélkül közöljük

Munkatársaink egészsége és biztonsága mindenek előtt áll. A Bosch csoport magyarországi munkahelyein napi rendszerességgel elemezzük az aktuális
járványügyi helyzetet. A világjárvány megjelenése óta a Bosch csoport globális, regionális és lokális szinten is olyan operatív stábokat működtet, amelyek folyamatosan nyomon követik a koronavírus fertőzésekkel kapcsolatos történéseket, továbbá gyors intézkedéseket hoznak, amennyiben ez szükséges. Ezekről és az intézkedések hátteréről folyamatosan tájékoztatjuk a kollégáinkat.
 

Ahogy az ismert, 2022. március 7-től az országos járványügyi szabályok szerint Magyarországon megszűnt a maszkviselési kötelezettség. A körültekintő és teljeskörű megelőző intézkedések részeként, a Bosch csoport magyarországi munkahelyein, az irodákban és a gyártócsarnokokban, ahol tartható a másfél méteres biztonságos távolság a munkatársak között, nem írjuk elő a maszk viselését.
 

Azonban a Bosch telephelyek közösségi tereiben, illetve ott, ahol a kollégák ezt a távolságot munkavégzés közben nem tudják tartani, a munkatársak egészségének védelmében a maszk viselése továbbra is kötelező. Az intézkedés célja, hogy az esetleges munkahelyi fertőzéseket továbbra is megelőzzük, óvjuk a kollégáink
egészségét és biztosítsuk a folyamatos, zavartalan munkavégzést. Minderre pedig azért van szükség, mert sajnos a rendelkezésre álló információink szerint a vállalatcsoportnál még mindig több mint 100 aktív koronavírus fertőzött kolléga van.

 

A járvány eddigi két éve alatt a körültekintő intézkedéseknek köszönhetően mindezidáig elkerültük a belső fertőzések kialakulását a magyarországi Bosch
csoportnál. A magyarországi Bosch csoport minden kérdésben, így a maszkviselési szabályokkal kapcsolatban is az együttműködésre törekszik az Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezetével (ÉTMOSz), hogy a koronavírus-fertőzéseket elkerüljük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában