Városgondozás

2022.04.24. 18:49

Furcsa „dísz” került az egri bringaútra: elképesztő, mit csinálnak a kutyagumival egyesek

A Malomárok utcai tízemeletes épületek mögött futó kerékpárút mentén érdekes jelenségre hívták fel a figyelmünket olvasóink.

Sz. M. L.

Nem itt lenne a helye a kutyaguminak

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

Egy hiányzó gyűjtőedény vázára egyre több kutyapiszokkal teli zacskó van felkötve. A Városgondozásnál érdeklődtünk a jelenség okáról, és arról, hogy hová tűnt a gyűjtőedény. 
– A hiányáról tudunk, ám a helyzet tisztázása érdekében közöljük, hogy az egy Alföldi billenős nevű hulladékgyűjtő edény volt, és nem kutyaürülék-gyűjtő. Ennek alapján pedig a lakosok tévesen gondolják, hogy a felkötözött zacskó a megoldás – tájékoztatta lapunkat a Városgondozás Eger Kft. 

Kiemelték, hogy a kutyasétáltató gazdák felelős magatartása mindenképpen becsületre méltó, viszont a vázra – jelen esetben nem kutyaürülék-gyűjtésre használandó edény helyére – nem szabályos felkötni a zacskókat. Inkább tovább kell sétálni a következő gyűjtőedényig. Egyébként válaszuk szerint a gyűjtő – mint ahogy az sajnos városszerte tapasztalható – rongálás áldozata lett. – Nem javítható, új beszerzése szükséges. Sajnos több ponton előfordul városunkban, hogy hiányoznak gyűjtőedények. Amikor csak lehet, ezeket a helyszínen vagy műhelyünkben javítjuk. Sokszor azonban az egész eltűnik, vagy olyan mértékben rongálódik, hogy cserélni kell. Több esetben közterületeken például a patakban találjuk meg a leszakított tárgyakat – írták. 

Hozzátették, hogy folyamatosan bővül a kihelyezett edények köre. A helyszín elbírálása önkormányzati feladat, az újakat lakossági s képviselői kérelmek és az illetékes önkormányzati szakiroda elbírálása után jelölik ki.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában