Közművelődés

2022.04.26. 14:50

Kétnapos közművelődési konferenciát tartanak Egerben

A cél, hogy mindenütt elérhetőek legyenek a kulturális intézményrendszer által közvetített értékek.

M. H.

Kiss Szabolcs előadása vezette fel a kétnapos konferenciát

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

– Ez az év a márkaépítés éve – hangzott el április 26-án a Kulturális Központok Országos Szövetségének tavaszi közművelődési konferenciáján, melynek a a Hotel Eger & Park adott otthon. Minczér Gábor alpolgármester köszöntőjében kiemelte, Eger turisztikai város, ám a közművelődési és a kulturális palettája nélkül félkarú óriás lenne. Kiss Renáta, az Egri Kulturális és Művészeti Központ igazgatója hozzátette, az intézmény is elkötelezett a márkaépítés mellett.

Ezek után Kiss Szabolcs, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) Kultúráért Felelős Államtitkárságának főosztályvezetője az elmúlt időszakról szólt, melyet meghatározott a pandémia, de mint mondta, a közművelődési intézményekben dolgozók példát mutattak kreativitásukkal. Ezt követően számbavette az EMMI néhány előremutató kezdeményezését, így a Déryné vagy a Csoóri Sándor Programot, a fesztiválok támogatását, majd előre tekintve elmondta, azon dolgoznak, hogy a mindenütt elérhetőek legyenek a kulturális intézményrendszer által közvetített értékek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában