Programok

2022.05.03. 15:33

Berúgták az egri rendezvényszezon motorját, rengeteg program lesz nyáron

Az Egri Csillag Weekend megadta a kezdőlökést az egri fesztiválszezonnak.

Sz. M. L.

Megtelt a Dobó tér a hétvégén

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Nagyon vártuk már mi bortermelők, hogy megmutathassuk borainkat, együtt töltsünk pár napot a közönségünkkel. jól sikerült az Egri Csillag Weekend - mondta sajtótájékoztatón kedd délután Lőrincz György, az Egri Borút Egyesület elnöke. Megköszönte az anyagi és a szervezésbeli támogatást az egri önkormányzatnak.
– Most izgatottan kezdünk a Vino borkóstoló szervezésébe, amely június 15-től az egri utcazenész és a képzőművészeti fesztivállal együtt valósul meg. A nyár elején a könnyű egri vörös és fehérborok lesznek terítéken. Szeretnénk minél több pincészetek teret adni, ennek jegyében szervezzük az eseményt - tette hozzá.


– Nagysikerű hétvégén vagyunk túl, amely a rendezvényszezont indította. Nehéz már üres hétvégéket találni, lassan mindegyikről elmondható, hogy tradicionális vagy különleges eseményt tervezünk. Az Open Road Tour, vagyis a Harley-Davidson turné egyik állomása május 27-én a Dobó tér lesz, az egri kötődésű Road koncertjével összekötve. Július közepén pedig az öt nemzet erős ember versenye érkezik a megyeszékhelyre, mellé szintén szeretnénk gasztro-élményt szervezni - mondta Mirkóczki Ádám polgármester. 

Hozzátette, remélik, hogy a tavalyi nyárnak is erősebb szezont sikerül szervezni idén. Kiemelte, reméli, az egriek türelemmel fordulnak a rendezvényekkel járó esetleges kellemetlenségek felé, hiszen ez szükséges ahhoz, hogy Eger turizmusa felfelé íveljen. 

Berényi Tamás az Agria Film Kft. ügyvezetője elmondta, hogy egri zenekarok is fellépnek a motoros rendezvényen. Kiemelte, hogy közel ötezer pohár fogyott a hétvégi rendezvényen, közel tízezer látogató fordult meg a megy nap alatt a Dobó téren. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában