Pedagógusnap

2022.06.11. 07:37

Fülöp Andorra is emlékeztek a hatvani pedagógusnapi ünnepen

A pedagógusok személyes példát mutattak.

K. B. L.

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A városban tanítók munkáját is elismerték a pedagógusnapon. Horváth Richárd polgármester köszöntőjében kiemelte, a pedagógusokat minden tekintetben meg kell becsülni, meg kell köszönni a munkájukat, mert ők stratégiai szereplői a társadalomnak. 

A Hatvany Irén kitüntető emlékérem – az ifjúságért kitüntetést a közelmúltban elhunyt testneveléstanár, Fülöp Andor posztumusz kapta meg.

Különleges személyiségével, hatalmas gyermekszeretetével, humorával minden intézményben gyorsan elfogadtatta magát az iskolák diákközösségeiben és nevelőtestületeiben egyaránt. Szakmailag rendkívül felkészült volt, és ezt a tanórai tevékenységében és az órákon kívüli munkájában is bizonyította. 

A díjat Kobulniczky Eszter vette át, majd bejelentették, az elismeréssel járó pénzjutalmat jótékonysági célra fordítják. Fülöp Andor nevével ugyanis egy alapítvány jön létre, amely a sportban tehetséges gyermekeket támogatja. 

Hatvany Irén kitüntető emlékéremmel ismerték el az augusztusban nyugdíjba vonuló Pető Lászlóné munkáját is. Ő 1981-től a Hatvani Brunszvik Teréz Óvodában dolgozik, ahol mindvégig magas szakmai szinten végezte a feladatát. Gyermekcentrikus személyisége s munkássága követendő példa lehet minden óvodapedagógus számára. 

A rendezvényen több pedagógust díjaztak, munkájukat tárgy-, illetve pénzjutalommal köszönték meg. Átadták a Pedagógus Szolgálati Emlékérmeket, az Emberi Erőforrások Minisztériumának elismerő okleveleit, megköszönték a nyugdíjba vonulók munkáját és a pedagógusokat segítők tevékenységét. Kalmár Gyuláné gyémántdiplomát, Fehér Zoltánné, Jónásné Labancz Margit és Máté Jánosné aranydiplomát vett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában