Kinevezés

2022.06.10. 09:14

Orbán Viktor kinevezte Nyitrai Zsoltot

A Magyar Közlönyben megjelent miniszterelnöki utasítás szerint az egri Nyitrai Zsolt mostantól miniszterelnöki biztosként dolgozik és támogatja Orbán Viktor munkáját.

HEOL

Nyitrai Zsolt

Forrás: Nemes Róbert/Heves Megyei Hírlap

Fő feladatai közé tartozik a magyar kormánynak a kiemelt társadalmi ügyekben folytatott tevékenységének és kommunikációjának az összehangolása.

A miniszterelnöki biztos javaslatot tesz szociálpolitikai és idősügyi intézkedések megtételére és részt vesz azok végrehajtásában, figyelemmel kíséri a kiemelt ügyek kormányzaton belüli előrehaladását.

Orbán Viktor megbízásából Nyitrai Zsolt ellátja a kormány  kiemelt társadalmi partnereivel való kapcsolattartást és egyeztetést.

A miniszterelnöki biztos szorosan együttműködik a kormány tagjaival és részt vesz a feladatához kapcsolódó testületek, így például a Stratégiai és Családügyi Kabinet ülésein. Az egri országgyűlési képviselő munkájáért államtitkári díjazást és juttatásokat kap, feladatait tikárság segíti a Miniszterelnöki Kabinetirodán.

Nyitrai Zsolt 2002 óta országgyűlési képviselő és 2016-tól Orbán Viktor miniszterelnök főtanácsadója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában