Néptánc

2022.06.25. 17:41

Táncházat tartottak és népzene harsant fel a Dobó téren

Tizenhatodik alkalommal kezdődött meg a Szederinda Nemzetközi Néptáncfesztivál Egerben.

Sz. M. L.

Pénteken a Mikófalvi Népi Együttes bemutatójával kezdődött, majd a váraszói Gyöngyvirág citerazenekar műsorát láthatták, este görög népzene és táncház majd a Duhaj zenekar közreműködésével magyar táncház várta az érdeklődőket a Dobó téren. Szombaton délelőtt kezdődött a résztvevő néptánc együttesek összműsora, majd késő délután a nemzetek táncháza költözött a város főterére.

Balogh Ágnes, a Szederinda Néptáncegyüttes alapítója, a fesztivál szervezője elmondta, a Duhaj zenekar kifejezetten az esemény kedvéért állt össze.

– Most nyolc néptáncegyüttes  és négy népzenei együttes vett részt, ők Szlovákia, a Vajdaság területéről érkeztek, előbbiek pedig például Lengyeltóti, Szarvas, Hort és Baja táncosai, közel háromszázan vettek részt az eseményen. Idén nem helyezésekben gondolkodtunk, másképp zsűrizzük a fesztivált, például a leghitelesebb viselet vagy a legszebben éneklő együttest jutalmazzuk – részletezte.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában