Fesztivál

2022.06.15. 20:12

Zene, bor, látvány a mottója az egri fesztiváloknak (galéria)

Elkezdődött szerdán az Utcazenészek versenye, amely a Vino Kóstoló Ünneppel és a Képzőművészeti utcafesztivállal karöltve egészen vasárnapig tartó színes összművészeti fesztivált kínál, a tavalyi rendezvényhez hasonlóan.

Sz. M. L.

Felpezsdült az élet a belvárosban

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Ábry Zoltán szervező tájékoztatása szerint a profi és amatőr zenészek a belvárosban tizennégy helyszínen lépnek fel: többek között megtelik a Dobó és az Eszterházy, valamint a Gárdonyi tér és a Széchenyi utca is. Összesen hetvenegy formáció nevezett negyvenhat városból. 

A művészekre idén is like érmékkel szavazhatnak, mint az előző években. A szervezők egyedi kinézetű fémérmét készíttettek erre az alkalomra, és gondoskodnak róla, hogy az a járókelők zsebébe kerüljön. Ezeket kell a közönségnek a legjobban tetsző formáció gitártokjába dobni. 

Zajlik a Vino borkóstoló is, közel harminc környékbeli borászat kínálja nedűit. A képzőművészeti fesztiválon pedig az első nap egy térbeli installációt, egy árnyékot adó fát alkottak a művészek a Dobó téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában