Tehermentesítés

2022.07.16. 10:36

A verpeléti vasúti kőátrakóról tárgyalt Horváth László az államtitkárral

Vitézy Dávid elkötelezett a vasúti áruszállítás szerepének növelésében.

Sz. Sz. I.

Horváth László és Vitézy Dávid

Forrás: Horváth László/Facebook

 Vitézy Dáviddal, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkárával egyeztetett Horváth László, megyénk 2-es számú választókerületének országgyűlési képviselője a hosszú évek küzdelme után végre épülő verpeléti vasúti kőátrakó ügyében, adta hírül a honatya a közösségi oldalán.

– Vitézy Dávid hatáskörébe tartozik a közlekedés stratégiai döntéseinek és szabályozásainak előkészítése, valamint a MÁV-csoport felügyelete – közölte a megbeszélésről Horváth László. 

 

– Elkötelezett abban, hogy növeljük a vasút szerepét az áruszállításban is. Verpeléten a vasúti kőátrakó megépítése lehetőséget teremt arra, hogy tehermentesítsük a Tarnamente és a Mátraalja településeit a közúti kőszállítás okozta elviselhetetlen és veszélyes kamionforgalomtól. Az építéssel megtesszük az első lépést, de  közben már a következőn is dolgozunk: a vasúti szállítási forgalom helyi rendszerét, az üzemelés fenntarthatóságát, a piaci szereplők szempontjait vizsgáljuk, hogy a minden érintett számára elfogadható működés feltételeit megteremtsük. A célunk világos, előbb tehermentesítsük, majd újítsuk fel a kamionok által tönkretett közutakat! – húzta alá. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában