Szépítés

2022.07.08. 12:39

Kaszálják a hínárt a Tisza-tavon

Folyamatosan végzik a hínárkaszálást a Tisza-tavon.

M. H.

A legnagyobb mező a Sarudi-réten található

Forrás: HMH

A műveletek legfrissebb állásáról a munkát végző Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. adott tájékoztatást. Közlésük szerint a körülmények – hatalmas hőség – ellenére több helyszínen már befejezettnek tekinthető a munka a tározó tavon. 

Az Abádszalóki-medencében, a II-es és IV-es öblítőcsatornák térségében, a Nánai-kubikon, a Sarudi-medencében a Derzsi- és Aranyosi-kubikon, a Poroszlói-medencében a Rebencén, a Dámon, a Rókáson és a Csapói-Holt-Tisza térségében, a Tiszavalki-medencében a Ráboly partszakaszán, a Gémeskút térségében, valamint a Darvason és az Apotán már végeztek a gyérítéssel – írja a társaság a honlapján. 

Hozzátették, az egyik legnagyobb kiterjedésű sulyommező a Sarudi-réten található, amelynek a kaszálása folyamatban van. További kisebb vízterületek hínármentesítése pedig még várat magára. – A sulyom gyérítését addig folytatjuk, míg az általunk alkalmazott technika ezt lehetővé teszi, mert barátunk a Tisza-tó – zárul a közlés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában