Választás

2022.07.11. 18:02

Lezárult az ajánlásgyűjtés: rájuk lehet voksolni az időközi választáson Horton

Egyre többen szeretnének a döntéshozatalba beleszólni Horton, ahol időközi választás elé néz a falu.

K. B. L.

Illusztráció

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Nagy az érdeklődés Horton a helyi időközi képviselői és polgármester-választáson, még a hétfő 16 órai határidő lejárta előtt néhány perccel is adtak le ajánlóíveket – tájékoztatta szerkesztőségünket Némethné dr. Keresztes Katalin jegyző, a helyi választási iroda vezetője. 

A választási bizottság négy polgármester-jelöltet vett nyilvántartásba, így Magyar Norbertet és Molnár Ferenc, mostani alpolgármestert, Juhász László Dávid jelenlegi polgármester és Szalkai-Plavecz Ilonát. A hat képviselői helyért huszonegyen szállnak ringbe, így Magyar Norbert, Simon Csaba, Kerek Ádám, Szűcs Zoltán, Maksa István, Erdélyi MáriaErdélyi Euridiké, Kasza Roland, Ambruzs ZoltánGombár Mihály, Nosza László, Klajzsovics Norbert, Sultis István, Juhász László, Szalkai-Plavecz Ilona, Tóvaj Viktor, Mészáros Erik, Czinege Alfonzné, Mészáros Tamás, Plavecz János ás Csukáné Durkó Hajnalka lenne szívesen önkormányzati képviselő.

Érdekesség, hogy Kassa László korábbi tanácselnök és polgármester, aki most is tagja a testületnek már nincs az indulók között. A helyi választási bizottság korábban augusztus 14-re tűzte ki az időközi önkormányzati választást a polgármester és hat önkormányzati képviselő megválasztásával kapcsolatban. 

Mint ismert, Horton május 12-én oszlatta fel saját magát a képviselő-testület, miután távozott hivatalából a legutóbbi jegyző, aki távozásakor számos törvénytelenségre is felhívta a helyi közélet figyelmét az önkormányzat működésével kapcsolatban. 

Az elmúlt hónapokban több kényes információ is nyilvánosságra került a horti önkormányzat működés problémáival és elbukott, visszafizetett pályázataival kapcsolatban. A legnagyobb port a meg nem valósult bölcsőde beruházás kavarta, melynek eredményeként kétszáznegyven millió forint európai uniós pénztől esett el az önkormányzat. Ebben az ügyben az államkincstár visszavonta az évekkel ezelőtt megnyert pályázatot és a pénzt visszafizettette az önkormányzattal, mivel a bölcsőde nem épült meg határidőre.

Címkék#választás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában