Fúzió

2022.08.30. 11:32

Felfedezte a Toyota a St. Andreát: három kocsit kapott az Oscar-díjas egri borászat

Az idei szüret előtt röviddel megszületett két nagyszerű márka, a St. Andrea borászat és a Toyota közös fúziója. Bár az egerszalóki borászat még sokkal fiatalabb, mint autóipari társa, két évtizedre tekint vissza, de az alapok, a családi vállalkozás, a hagyományok tisztelete, a vásárlók igényeinek kielégítése, a környezet védelme mind-mind közös pont a két cég életében.

HEOL

Együttműködik a St. Andrea Borászat és a Toyota

Forrás: autoszektor.hu

A St. Andrea szőlőültetvény pincészetében, ünnepélyes ebéd keretében megkezdte együttműködését a világ legnagyobb és legzöldebb, immáron kilenc évtizede létrejött autógyártója, a Toyota és a St. Andrea borászat – írja az autoszektor.hu.

„A hagyományokból kiindulva és a kor minőségi elvárásai mellett szeretnénk termőhelyeink egyediségét kifejező borokat megtermelni. A borminőség a szőlőterületen dől el. Szeretnénk a meglévő szőlészeti, borászati ismeretek és a klasszikus módszerek ötvözése révén nagyon eredeti borokat világra segíteni. Biztos vagyok benne, hogy miden „hithű” borász arra vágyik, hogy olyan terméket készítsen egyszer, mely igazán nagy elismertséget eredményez a bor, a birtok és önnön szakmai megítélése szempontjából. Ez éltet, hajt és ösztönöz bennünket. Szeretnénk bebizonyítani, hogy mi is képesek vagyunk igazi alkotásokra, felejthetetlen gyönyöröket nyújtó borok készítésére. És ha valaki elér a minőségi szint eme nagyságára, melyet töretlenül, állhatatosan, évtizedeken át képes megtartani méltán válhat birtoka presztizs birtokká és terméke ikonborrá, mely további lelkes borászok ösztönzője lehet” – foglalja össze hitvallását dr. Lőrincz György, a St. Andrea alapító borásza.

A borász nem kevesebb mint az Év Bortermelője és a Borászok Borásza címekkel, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével és a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjével is büszkélkedhet. Mégis rendkívül szimpatikus és megható a szőlőgazda és családja mély Isten, a föld és a természet iránti szeretete, tisztelete. Ezek a ma már ritkaságnak számító, de hatalmas értéket képviselő tulajdonságok lehettek azok a tényezők, amiért a Toyota hazánk legnagyobb presztizsű borászatára rátalált.

A vállalatalapító Kiichiro Toyota unokája, Akio Toyota által vezetett, és ma már Magyarországon is piacvezető Toyota a világ első öntöltő hibrid elektromos autójának negyed évszázaddal ezelőtti bemutatásával megnyitotta utat az iparág zöld forradalma előtt, és azóta igyekszik hozzájárulni egy élhetőbb, jobb és fenntartható, zöld világ megteremtéséhez. A társadalmi felelősségvállalás számos területén aktív, mára a részben vagy teljesen elektromos meghajtások, az önvezető autók, a mesterséges intelligencia, a robotika és a zöld energetika területén egyaránt vezető fejlesztőnek számító Toyota így keresve sem találhatott volna méltóbb partnert a St. Andrea borászatnál.

„Nagy öröm számunkra, hogy a saját területén egyaránt kimagaslót alkotó St. Andrea borászat és a Toyota közös értékeken és azonos szellemiségen alapuló együttműködése megvalósulhat, és reményeink szerint ezáltal hozzájárulhatunk a magyar borászat nemzetközi hírnevét tovább öregbítő tételek megszületéséhez” – fogalmaz László Richárd, a Toyota Central Europe magyarországi országigazgatója.

A nemes együttműködésre a Toyota a 2022/2023-as Év Pickupja díjat elnyert Toyota Hilux-ot ajánlotta fel a dűlők látogatására, ezzel segítve a borászat munkáját, illetve  a logisztikai feladatokat egy Toyota Proace, a dűlők látogatását pedig egy környezetbarát Toyota RAV4 is segíti majd. Az autók átadásáról és szervizeléséről a Toyota új egri márkakereskedése, a Toyota Hering – Eger gondoskodik majd.

Az ünnepélyes ebéden részt vett többek között Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének ügyvezető elnöke, aki szintén üdvözölte a két nagyszerű márka együttműködését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában