Rendezvény

2022.08.14. 15:25

Gólyalábasok, hagyományőrzők érkeztek a demjéni Hegyeskő Napra + fotók

Idén is megmozgatta a helyieket és a környéket a demjéni falunap.

Sz. M. L.

Zenés, énekes műsorok is szórakoztatták a közönséget a demjéni Hegyeskő napon

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A Demjéni Hagyományőrző Kórus és a Demjéni Varázs Óvoda műsora nyitotta a tizenötödik alkalommal megrendezett Hegyeskő Napot. A falunapra sokan gyűltek össze, délután Kalina Enikó operett és nótaműsora, majd a Vagabanda gólyalábasom műsora szórakoztatta a közönséget.

Jó hangulatban telt a demjéni Hegyeskő nap
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Jó hangulatban készültek a hagyományos főzőversenyre is a résztvevők a közösségi ház udvarán, a menü a korábbi szokásoktól eltérően ugyan csak délután négy órától készült, hogy ne a tűző napon izzadjanak a versengő szakácsok a gulyás fölött.

Demjéni Hegyeskő nap
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Mindemellett a kisgyermekeseknek arcfestéssel, játékokkal is készültek a szervezők. Előkerült a csúzli, de volt patkódobás és más ügyességi játékok is várták a vállalkozó kedvű gyermekeket és szüleiket.

Fél hattól aztán a sokak által ismert Pa-dö-dő formáció adott koncertet, majd a fiatalabbak nagy örömére megérkezett az népszerű hely együttes, az Andörkaver is. Ők este héttől álltak színpadra, végül pedig dr. Csek Balázs pörgette a lemezeket, este nyolctól eluralkodott az utcabál hangulat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában