Augusztus 20.

2022.08.20. 07:52

Hagyományt teremtenek Feldebrőn, Turai Zsuzsanna sütötte a legfinomabb kenyeret

Pénteken tartották a Szent István napi megemlékezést Feldebrőn az Együtt Feldebrőért Egyesület (EFE) szervezésében.

F. V. E.

Az Aranyalma Csoport is színpadra lépett

Forrás: HEOL

Első alkalommal rendeztek ünnepséget ebből az alkalomból a településen, s mint ahogy az EFE elnöke, Kovács Sándorné fogalmazott, hagyományt kívánnak teremteni belőle.

Az egyesület tagjai színvonalas műsorral készültek: bemutatták Szent István királyt, s az új kenyérről is szó esett. A helyi Aranyalma Csoport is színpadra lépett, s táncukkal elkápráztatták a közönséget.

Előzetesen meghirdették, hogy keresik Feldebrő kenyerét. Kovács Sándorné portálunknak elmondta, bármilyen kenyérrel lehetett nevezni, annyi kikötés volt csupán, hogy ünnepi megjelenése legyen. Ez minden esetben teljesült is, ugyanis nemzetiszín szalaggal átkötött, kalászokkal díszített alkotások is születtek.

A legjobb kenyerek készítői
Forrás: Lapis Lajos

Szép számmal jelentkeztek a versenyre, nyolc kenyeret kóstolt és bírált a szakmai zsűri. Volt klasszikus fehér, barna,  hagymás és még áfonyás is. Az ünnepi szentmisén megszentelték a benevezett pékárukat, majd a résztvevők is megízlelhették mindet.

Az első helyezett Turai Zsuzsanna lett, egy évig ő birtokolja a legjobb kenyérért járó vándordíjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában