Sószoba

2022.08.24. 08:00

Majdnem másfél millió forint gyűlt össze az egri kacsaúsztatással

Ebben az évben a Ney Ferenc Tagóvoda sószobájának létrejöttéhez járulhattak hozzá

SZ. M. L.

Idén is sok felajánlás érkezett

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Nemzeti ünnepünkön egymillió 460 ezer forintot gyűjtöttünk a Ney Ferenc Tagóvoda sószobájának megvalósítására – tette közzé az egri Rotary Club, az augusztus huszadikai Patak parti kacsa parti szervezője.

Mint ahogy arról már beszámoltunk, a szombati esemény ezúttal is sokakat vonzott az Eger patak mellé. Molnár László, a Rotary Club Eger soros elnöke elmondta, tapasztalataik szerint az óvodáskorúak között rendkívül sokan szenvednek légzőszervi megbetegedésben. Szavai szerint szeretnének segíteni ezeknek a gyerekeknek, s mivel a sóval telített levegő jótékonyan hat a légutakra, ezért fordították figyelmüket a sószobák felé. A kacsákat a patak vizében egyszerre indították el a verseny startjánál, a győztest ajándékkal köszöntötték. Idén több kísérőprogram is színesítette a napot. A Végvári vitézek terén 10 és 15 óra között számos program várta az érdeklődőket. Voltak bábszínház, zenés és táncos műsorok, felvonult a Rotary Motoros Klub, s a dumaszínház is hozzájárult a fergeteges hangulathoz.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában