Felújítás

2022.08.04. 19:18

Türelmet kérnek a Mátrában túrázóktól, amíg zajlik az építkezés

A Kékes Turista Egyesület közösségi oldalán arra hívják fel a figyelmet, hogy Mátrafüred és Mátraháza között az S- jelzésű Rákóczi-turistautat várhatóan az idén őszig a Residence Hotel Ózon területén folyó építkezés miatt lezárják.

B. K.

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ez a terület az S+ jelzésen kerülhető el az alábbi útvonalon: Rákóczi-forrás, S-/S+ kereszteződés - Sástó - Farkas-kút - Mátraháza Szanatórium, S+/S- elágazás.

Kápolnai Nagy Ágnes, a Mátra Jövőéért Turisztikai Egyesület vezetője arra hívja fel a figyelmet, hogy a Hotel Ózon felújítása miatt a sárga jelzés érintett szakasza nem járható. Az ugyanis építési terület, veszélyes üzemnek számít, ezzel együtt sajnos elég gyakoriak az összetűzések a kirándulók és a biztonsági szolgálat tagjai között. Egy kis megértés, türelem és empátia kellene csak – írja. Aki arra jár, pontosan látja, hogy munkagépek közlekednek, folyamatos a munkavégzés. Mindenki érdeke, hogy biztonságosan lehessen közlekedni a szakaszon.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában