Közlekedés

2022.08.01. 12:25

Újra nyomon követhető a helyi járatú buszok menetrendje a gyöngyösi megállókban

Az útfelújítások idején a forgalmi változások miatt nem készíthető percre pontos utastájékoztató.

Sz. Sz. I.

A Dr. Harrer Ferenc úti megállóhelyen a valós idejű utastájékoztató rendszer megfelelően működött

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Visszahelyezte a pontos menetrendet tartalmazó tájékoztatókat Gyöngyösön a helyi járatú buszközlekedést biztosító Volánbusz Zrt. azokon a megállóhelyeken, ahol az belvárosi útfelújítások okozta ideiglenes útlezárások miatt levették az indulási jegyzékeket, tudatta a város önkormányzata. Emiatt az érintett megállókban az utasok napokig nem tudtak informálódni a buszok menetrendjéről.

A hiba okáról a busztársaság azt az információt adta, hogy a július 18-án életbe lépett ideiglenes lezárásról a tájékoztatást elhelyezték ugyan a megállóhelyeken, azonban az érvényes menetrendet tartalmazó jegyzékeket nemcsak a lezárás idején kimaradó megállóhelyekről távolították el, hanem a változással érintett egyéb megállóhelyeken is. A hibás utastájékoztatás négy buszmegállót érintett, ezek közül a Dr. Harrer Ferenc úti megállóban a valós idejű utastájékoztató rendszer megfelelően működött. Az érintett megállóhelyeken az eredeti indulási jegyzékeket azóta visszahelyezték, amelyek a forgalomterelés kiegészítő hirdetményeivel együtt már megfelelő információt nyújthatnak az utasok számára.

A Volánbusz Zrt. hozzátette, az útlezárások miatti ideiglenes útvonalváltozásokról nem készül percre pontos menetrend, mert erre nem áll elegendő idő cég rendelkezésére. Ráadásul, az útlezárás okozta esetleges forgalmi zavarok miatt nem könnyen tervezhető olyan menetrend, amely a napról napra változó, rendkívüli körülmények mellett egyformán betartható.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában