Büntetés

2022.09.14. 08:40

A pénzbírság mellé eltiltást is kapott a Kiskörénél lekapcsolt illegális horgász

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) még júliusban indított eljárást egy horgász ellen, akit Kiskörénél értek szabályszegésen. Most kiderült, hogy milyen következményekkel járt az illegális halkereskedelem.

HEOL

Forrás: Shutterstock

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Kiskörénél fülelték le azt az illegális halkereskedőt, aki kétszázötvenezer forintért kínálta a halakat  a Nébih Állami Halőri Szolgálatának (ÁHSZ) még a nyár közepén. A sikeresen lezajlott bizniszben az állami halőrök egy 19 kilogrammos, egy 6 kilogrammos és egy  5,5 kilogrammos tőpontyot vásároltak potom 250 ezer forintért. 

– A hivatkozott ügyben a szabálysértő horgászt 150 ezer forint halvédelmi bírságot kapott, valamint két évre eltiltották a halfogásra jogosító okmány váltásától - tudatta portálunkkal Csernóczky Judit, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal sajtóreferense.

Egy horgász számára valószínűleg az utóbbi a nagyobb érvágás. 

A Nébih kéri, hogy amennyiben horgászattal, halászattal, halkereskedelemmel összefüggésben szabálytalanságot tapasztalnak, jelezzék azt az [email protected] e-mail címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában