Tilalmak

2022.09.01. 17:06

A rendészet a megoldás a parkolási gondra az egri Szarvas Gábor utcában – az önkormányzat válasza

Ha szigorítják a szabályokat, az a tulajdonosokra is vonatkozik.

Sz. M. L.

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

 – Indokolatlan várakozni tilos közúti jelzőtáblával megjelölni olyan területet, amelyre általános várakozni tilalom van érvényben. További tilalmak – például megállni tilos szabályozás – bevezetése a lakók mindennapjait nehezítenék meg – válaszolta a Szarvas Gábor utcai parkolással kapcsolatos érdeklődésünkre az önkormányzat városüzemeltetési irodája. a Szarvas Gábor utcai parkolással, a Szarvas Gábor utcai társasház környékén úgy parkolnak idegenek a garázsok elé, hogy az ott élők nem tudnak tőlük kikanyarodni kikanyarodni. 

Az önkormányzat tájékoztatása szerint tehát a lakó-pihenő övezetben egyébként is csak a kijelölt helyeken lehet várakozni. Olyan helyen pedig  a tulajdonos hozzájárulása nélkül tilos, ahol ingatlanból való ki- vagy behajtást akadályoz a parkolás. Kiemelték, hogy a lakók által kért megoldás, azaz, hogy helyezzenek ki egy tiltó táblát kivéve lakók felirattal nem megoldható. Hivatalosan ugyanis nincs ilyen kiegészítő tábla, tájékoztató jelleggel a városban látható ilyen, de nem menti fel a szabályok alól a lakókat. Hozzátették, hogy az önkormányzat rendészeti csoportja és a rendőrség figyelmét is felhívták a Szarvas Gábor utca ellenőrzésére. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában