Adomány

2022.09.08. 11:18

Ezúttal tanszereket osztottak a Vöröskereszt Heves megyei munkatársai

Temperát, filctollakat és vonalzókat is tartalmaztak a szűkebb hazánk iskolásainak kiosztott csomagok.

F. V. E.

A gyermekek az adományokkal

Forrás: HEOL

Nemrégiben élelmiszereket, mosóporokat osztottak a Vöröskereszt megyénkben tevékenykedő kollégái iskolás korú gyermekeket egyedül nevelő szülőknek és nagycsaládosoknak. Céljuk már akkor is az iskolakezdés megkönnyítése volt, hogy az adományok által csökkentsék az ilyenkor megnövekvő kiadásokat.

Ezúttal iskolaszereket adományoztak megyénk rászoruló tanulóinak.

– Az elmúlt napokban összesen 120 tanszercsomagot osztottunk ki Heves megyei általános iskolában tanuló diákoknak, valamint Egerben és Gyöngyösön elszállásolt, az ukrajnai háború elől elmenekült gyermekeknek, akik online oktatásban vesznek részt – tájékoztatta portálunkat Kosik Mária, a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezetének Egri területi vezetője. 

Az ukrán diákok többsége nem tud magyarul, és a tanárok sem minden esetben beszélik az ő nyelvüket, így ők online bővítik az ismereteiket. Az iskolakezdéshez szükséges eszközök az internetes tanítás esetében is hasznosak. A gyerekek nagy örömmel fogadták a szép és tartalmas csomagokat, melyek a Vöröskereszt Országos Igazgatóságnak köszönhetők. Egyebek között vízfestéket, temperát, ecseteket és vonalzókat kaptak, tette hozzá Kosik Mária.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában