Csodálatos természet

2022.09.18. 14:03

Ilyen csodálatos a szarvasok násza a Mátrában + videó

Heves Megye Nagykövete a Facebookon osztotta meg a videót, ahol jól hallható a szarvasbikák semmihez sem hasonlítható bőgése.

HEOL

Demecs Norbert, Heves Megye Nagykövete is ajánlja, hogy minél többet tartózkodjunk a Mátrában akár vonattal, akár gyalog. Esténként akár a szarvasbőgés hangulatát is átélhetjük, erről a túravezető saját Facebook-oldalán osztott meg egy videót:

Demecs Norbert gyermekkora óta a Mátra bűvöletében él, a hegység csodáival, történeteivel, családi kirándulásaik alkalmával ismerkedett meg. Alig múlt 15 esztendős, amikor úgy döntött, turisztikai szakember lesz. Egy hátizsákkal és a zsebpénzéből vásárolt fényképezőgéppel vágott neki álmai megvalósításának. 15 évesen ő lett az ország legfiatalabb túravezetője, az azóta eltelt egy évtizedben pedig megszámlálhatatlan élményt adott mindazoknak, akik részt vettek túráin. A Mátrának és a Bükknek nincs olyan szeglete, amit ő ne ismerne, melyről ne tudna hosszú perceken át mesélni. Nevét és tevékenységét ma már országosan ismerik, túráira hazánk minden részéből érkeznek térségünkbe a természetbarátok. Demecs Norbert sokrétű szakmai tudását nemcsak túrái során adja át a természet szerelmeseinek, televíziós műsorok kedvelt és népszerű szereplője.

Portálunkon is beszámoltunk róla, hogy a Bükk, a Mátra erdeiben szeptember közepén már nászra készek a tehenek, ekkortól hallhatjuk így a szarvasbikák bőgését. A jellegzetes hang a tehenek terelgetését szolgálja.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában