Megbeszélték

2022.10.07. 17:54

A térség agrárképzésének jövőjéről egyeztetett Horváth László és dr. Bujdosó Zoltán

A gyöngyösi campus vonzó célja a mezőgazdasági felsőoktatás felé orientálódó diákoknak.

Sz. Sz. I.

Horváth László (balról) egyeztet dr. Bujdosó Zoltánnal

Forrás: Forrás: Horváth László/Facebook

A térségünk mezőgazdasági képzéseinek fejlesztési lehetőségeiről egyeztett Gyöngyösön Horváth László országgyűlési képviselő dr. Bujdosó Zoltánnal a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem gyöngyösi campusának főigazgatójával, adta hírül a honatya. Mint fogalmazott, komoly erőforrás helyben, hogy a gyöngyösi campus vonzó célja a mezőgazdasági felsőoktatás felé orientálódó diákoknak, emellett Mátrafüreden és Pétervásárán is nagy múlttal bíró és népszerű agrár-szakképzési intézmények működnek. 

– Mindannyiunk előtt ismertek azok a hazánkat is érintő globális jelenségek, mint a klímaváltozás kihívásai, az extrém időjárási viszonyok, illetve az agrárium gyorsan fejlődő technológiái, valamint a háztartások egyre tudatosabb fogyasztási igényei. Ezek elengedhetetlenné teszik, hogy növeljük az agrároktatás vonzerejét a tanulni vágyó fiatalok körében. Úgy gondolom, a helyi termékek, így a hazai mezőgazdaság hamarosan sokkal nagyobb figyelmet fog kapni - elég, ha az üzemanyagárak növekedésére gondolunk a világ minden részén. Ha nem a fogyasztói tudatosság növekedése, akkor majd ez a mindent felülíró jelenség véget vethet a kontinensek között feleslegesen utazó élelmiszerek időszakának – foglalta össze a megbeszélteket Horváth László.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában