Kapitális

2022.10.15. 11:29

Gigahalat fogott a Tisza-tavi halőr, övé volt a legnagyobb a horgász világbajnokságon

Október 6-a és 8-a között rendezték meg a XXIII. Csónakos Pergető Horgász Világbajnokságot, Csehországban, a Slapy-víztározón. A magyar válogatott, a pandémia miatt elmaradt két világbajnokság után, végre újból hajóba szállhatott, hogy megküzdhessen a dobogós helyért.

M. H.

Forrás: Tisza-tavi Sporthorgász

A versenyről Mérten András Tisza-tavi halőr, a magyar válogatott tagja nyilatkozott a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. oldalán. Az első nap eredményei alapján továbbra is a süllőzés került előtérbe. A terv nagyrészt bejött, a megfogott tüskéshátúakkal sikerült megtartaniuk az ötödik pozíciót, és mindössze öt pontra voltak az impozáns harmadik helytől. 

– A nap különlegessége azonban az a kapitális, 107 centiméteres csuka volt, amiről később kiderült, hogy toronymagasan nyerte a verseny legnagyobb megfogott hala címet. A halról készült képet a verseny szervezői is elkérték. El se mertem képzelni, hogy a legnagyobb hal csuka lesz, mert eddig senki se fogott itt ekkora csukát. De amikor feljött a víz felszínére, már láttam, hogy igazán nagy hal lesz. Először 80 centiméter körülire tippeltük, már ez is nagynak számít, a tényleges 107 centiméter pedig abszolút kuriózum. Még a mérlegelőknek is csak 100 centiméteres mércéje volt hirtelen, ez is mutatja, hogy mennyire különleges ez a fogás – részletezte.

A verseny végére világbajnok lett Észtország, Litvánia a második, Magyarország csapata pedig, melynek tagjai Mészöly Sándor kapitány, Varga Pál másodkapitány, Rigó Alex csapatvezető és Bosánszky Péter Márk, Gégény Viktor, Enzsöl Gábor, Mérten András, Deák Ferenc, Hipszki Róbert versenyző voltak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában