Testületi ülés

2022.10.27. 15:42

Hamarabb megoldódhatnak egyes közlekedési gondok Gyöngyösön, mint gondolnánk

A tervek szerint már november végén átadják a Vachott és a Damjanich utcákat.

Sz. Sz. I.

A Deák Ferenc utca végi körforgalom építése miatt feltorlódott kocsisor okoz nehézséget az Észak-Kálvárián élőknek

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Amint arról beszámoltunk csütörtök reggel megemlékezéssel kezdődött a gyöngyösi képviselő-testület ülése. 

A gyöngyösi grémium csütörtöki ülésén ismét szóba került, hogy ideiglenes jelzőlámpás kereszteződés kialakítását kérték képviselőjükön keresztül a Damjanich útra történő kihajtáshoz az Észak-Kálvária part lakói. Indoklásukban az állt, hogy a Deák Ferenc utca végi körforgalom építése miatt használt, a váltakozó irányú forgalmat szabályozó jelzőlámpánál feltorlódott kocsisortól csak nagyon hosszas várakozás után tudnak kihajtani a Damjanich utcára. Juhász Katalin, a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóság igazgatója arról tájékoztatta a képviselőket, hogy a belterületi utak felújításának helyszínein minimum hetente egyszer kooperáción vesznek részt Szemes Paula és Molnár József kollégákkal. Amikor helyzet indokolta, heti két-három alkalommal megtették ezt. Ilyen eset volt éppen szerdán, amikor újra az Észak-Kálvária parton jártak. 

– Mi nem tapasztaltuk még azt, pedig már több idősávban is voltunk, hogy ne engedték volna ki az Észak-Kálvária felől érkezőket a Damjanich úton közlekedők. A forgalmat irányító lámpát a munkavégzés éppen adott helyétől függően helyezi el a kivitelező a Gyöngyöspata felől érkező forgalom szabályozására. Azért nem célszerű nagyon messzire, a Csató kerthez tenni, mert akkor nagyon hosszú ideig kellene zöldet adni ahhoz, hogy mindenki átérjen a Deák Ferenc útra. Ebből következően ugyanis ott nagyon sokáig lenne piros jelzés, s ettől még jobban feltorlódnának a járművek. Forgalomtechnikai szempontból a kivitelező, illetve a műszaki ellenőr is azt látta a legjobbnak, hogy minél rövidebbre húzzák össze a jelzőlámpával irányított útszakaszt. Az ideiglenes lámpás kereszteződésre azért nincs lehetőség a munkavégzés kellős közepén, mert ez egy engedélyköteles szakasz, forgalomtechnikai tervet is jóvá kellett hagyatni az útügyi hatósággal. A menet közbeni beavatkozások annyi idő igényelnének, hogy addigra maga a beruházás is befejeződik. Egyébként a szóban forgó kihajtót, illetve a Vachott és Damjanich utakat nem márciusban fogják átadni, ahogy sokan gondolják, hanem sokkal hamarabb, a tervek szerint november végén. Így reméljük, ez a közlekedési anomália gyorsan megoldódik – tette hozzá Juhász Katalin.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában