Rendezvény

2022.10.08. 17:06

Még a rétesbe is káposztát tettek Demjénben szombaton

Ragyogó őszi napsütésben igen sokan voltak kíváncsiak a délután egy órakor megkezdődött Káposztás nap rendezvényére Demjénben. A jó ebédhez szóló zene idején – akik még nem jutottak asztalhoz – éppen sorban álltak valamelyik pult előtt a finomabbnál finomabb étkekért.

S. S.

Káposztás ételek napja Demjénben

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Demjénben jártunk idején igazi fesztiváli-búcsúi hangulat volt az érdeklődők körében. Többen is felidézték a tavalyi rendezvény emlékét, amit bizony azt esőben voltak kénytelenek megtartani a járvány miatti két év kihagyás után. Most azonban valódi ünnep lehetett ez a szombat délután, sok zenével, finom falatokkal.

Kicsik és nagyok is élvezték a programokat
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Mielőtt bárki azt gondolná, hogy az esemény névadójának szánt káposztás ételeket még délelőtt elkészítették a sütő-főző asszonyok illetve férfiak, ne essünk tévedésbe. Amikor ugyanis a faluban jártunk, a Közösségi Ház – melynek udvarán zajlott a rendezvény – legnagyobb termében, egy hatalmas asztalon Szűcsné Bakó Barbara és Takács Gábor nyújtott egy legalább három négyzetmétert kitevő rétestésztát. 

Minden káposztás volt Demjénben
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Ők portálunk kérdésére elmondták, hogy nyolc tekercsnyi rétesrúd biztosan kijön belőle, s ma ez már legalább a harminc-negyvenedik darab. Fáradni fáradnak, de igen lelkesek, nyújtják, amíg bírják...

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában