Sütögetés

2022.10.20. 10:34

Mézeskalács biztosan jut a bükkszékiek falukarácsonyára

Bükkszéken is takarékossági intézkedéseket vezetnek be novembertől. A mézeskalács szakkör azonban elindult.

B. K.

Minden bükkszékinek jut egy kis kóstoló az idei mézeskalácsból

Forrás: Shutterstock

Bükkszéken október 20-án várták mindazokat az óvodába, akik kíváncsiak voltak a mézeskalács készítésének fortélyaira. Mint azt Péntek Zoltánné közművelődési referenstől megtudtuk, a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával indulhat mézeskalács készítő szakkör a faluban. Két hetente, húsz alkalommal találkozhatnak a kör tagjai. 
A jelentkezők megtanulhatják a recepteket, a helyszínen összeállíthatják a tésztákat, meg is sütik és díszítik azokat. 

Bár a faluban is számos takarékossági intézkedést vezetnek be az elszálló energiaárak miatt, a nyertes pályázat arra nyújt lehetőséget, hogy a kis közösségek életben maradjanak. 
Már egészen biztos, hogy november 1-től a téli hónapokra bezár a faluház, s a könyvtár is átköltözik a polgármesteri hivatalba. Péntek Zoltánné elmondta, egyelőre bizonytalan, hogy idén lesz-e, és milyen formában falukarácsony a megszokott helyszínen. A szakkörnek köszönhetően azonban mézeskaláccsal, forró teával biztosan meg tudják kínálni a helyieket.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában