Oktatás

2022.10.13. 18:29

Szakképzési évnyitó konferenciát tartottak Egerben

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Heves Megyei Szakképzési Centrum csütörtökön megrendezte a Heves Megyei Szakképzési Évnyitó Konferenciát.

M. H.

Dr. Klész Tibor tartott előadást a rendezvényen

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az eseményen dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke köszöntőjében elmondta, a megye gazdasága szempontjából elengedhetetlen a centrum oktatásban betöltött szakmai munkája, emellett megkerülhetetlen partnere a megyei önkormányzatnak.

– Céljuk a szakiskolai, szakközépiskolai, illetve a felnőttoktatás megszervezése, koordinálása, a minőségi szakképzés elérése, s a munkaerőpiacon való elhelyezkedés segítése – taglalta.

Ezt követően dr. Klész Tibor, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara osztályvezetője beszélt a hazai duális képzés helyzetéről. Mint kifejtette, a kamara célja, a minőségi és mennyiségi szakemberek folyamatos rendelkezésre állásának biztosítása. Elmondta, a kamara vállalatokkal, cégekkel működik együtt a cél érdekében. Ezt követően még több előadás is elhangozott, mások mellett Tóth Zsolt, a centrum főigazgatója beszélt a tanév terveiről.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában