Túra

2022.10.09. 11:58

Szombat éjjel a Sár-hegyen jártak a királyi kincsek nyomában

A titkok övezte út nem volt könnyű, próbatételek sokasága várta a vállalkozó kedvűeket.

Sz. Sz. I.

A bátor részvevők éjszakai túrán kerestek kincseket

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A királyok kincsei nyomába eredtek Abasáron azon a szombat éjszakai élménytúrán, amelyen 3,2, illetve kilenc kilométeres távon lehetett teljesíteni a Sár-hegy titkos útvonalát. A verseny rendezője, a Mátra Síszervíz részéről Banka Zsolt és Petes Varga Károly arról tájékoztatott, hogy az este fél hétkor kezdődött próbatétel célja olyan humanitárius, sportos rendezvény megszervezése volt,  ahol az amatőr sportot népszerűsítik, biztosítják az egészségmegőrző mozgás lehetőségét. Egyben családias hangulatban kikapcsolódásra, kapcsolatteremtésre nyílik alkalom.

– Izgalmas, élménydús és kalandos programra hívtuk Abasár és a Sár-hegy éjszakai titkos útvonalára azokat, akiknek bátor spártai vér csordogál az ereikben. A titkok övezte út nem volt könnyű, próbatételek sokasága várta a vállalkozó kedvűeket a királyok virtuális kincseivel teli útvonalon. A rendezvény nyomvonala az okostelefonok applikációjára volt hangolva. A rajt előtt nyilvánosságra hozott weboldalról lehetett letölteni a térképet és a hozzá javasolt applikációk egyikét. A rövidebb útvonalat az ici-pici királyfiknak jelöltük ki, akik csak felnőtt kísérettel vághattak a távnak, az igazi próbatételt rejtegető hosszabb táv a bölcsebb királyokra várt. Az útvonal állomásain QR kódokkal hivatkozott Google űrlapokon feltett kérdésekre kellett válaszolni. A rendezvényünkön bárki indulhatott, aki egészségileg és fizikailag megfelelő állapotban van, szereti a természetet, és hisz a izmai erejében, a fejében lévő akaratban – tájékoztatott Banka Zsolt és Petes Varga Károly. 
 

 

 

 

Díjazás:
Hosszú táv: egyéni, csapat - oklevél/emléklap
Rövid táv: egyéni, csapat - oklevél/emléklap
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában