Segítségnyújtás

2022.10.04. 17:18

Tűzifát igényelhetnek az egerfarmosiak, így támogatja őket az önkormányzat

Egerfarmoson tűzifával segítik a rászorulókat, ehhez mindössze egy kérelmet kell benyújtaniuk.

F. V. E.

A rászoruló kérelmezők részére szociális célú tüzelőanyag-támogatást oszt szét Egerfarmos Községi Önkormányzata. Keménylombos tűzifa formájában történik a segítségnyújtás, s olyan lakosok kérhetik, akik egerfarmosi állandó bejelentett lakcímmel rendeznek, életvitelszerűen ott élnek, és fatüzelésre alkalmas fűtési rendszerrel rendelkeznek, s azzal is fűtenek. 

Továbbá az alábbi feltételek egyike kell, hogy teljesüljön: időskorúak járadékában részesül, vagy a háztartásban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg fejenként az öregségi nyugdíj legkisebb összegének 600 százalékát, vagyis 171 ezer forintot, vagy aki egyedül élő 65 év feletti személy, és jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj legkisebb összegének 700 százalékát, azaz 199 ezer 500 forintot, derül ki a település polgármestere, Petrik László, a község közösségi oldalon megosztott tájékoztatásából.

A támogatott személyek részére legfeljebb öt erdei köbméter tűzifa juttatás állapítható meg.

– A kérelmeket formanyomtatványon kell benyújtani a Szihalmi Közös Önkormányzati Hivatal Egerfarmosi Kirendeltségéhez, az Egerfarmos, Dózsa György út 1. címen. A kérelmeket október 28-án délig várjuk. A megítélt tüzelőanyag kiszállításáról a helyi önkormányzat gondoskodik 2023. február 15-ig – ismertette a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában