Reakció

2022.11.23. 12:21

A DK szerint ultimátum helyett alternatívára van szükség az egri elkerülő nyomvonalának ügyében

A Demokratikus Koalíció (DK) nem tartja ideálisnak, hogy politikai megnyilvánulások uralnak egy olyan témát, amelyet a helyi lakosok és a szakértők bevonásával lehetne orvosolni.

T. Z.

Az elkerülő út célja, hogy csökkenjen a belvárosi forgalom

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Korábban portálunkon is beszámoltunk arról, hogy továbbra is elutasítja az Egert elkerülő út belső nyomvonalát a keleti városrészben élőket tömörítő társaság. Álláspontjuk szerint nem indokolt eltérni a korábban kék színnel jelölt külső nyomvonaltól, mivel 50 kilométeres sebességgel számolva összesen 20 másodperccel kerülne távolabbra a várostól a külső út, a belsőhöz képest.

A DK egri szervezete szerdán sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz. Ebben kifejtették, hogy szerintük az elkerülő út ügye olyan lényeges és hosszantartó változásokat okozhat Eger és az itt élők életében, hogy ezt nem szabad félvállról venni, és egy, a mostaninál sokkal szélesebb körű egyeztetésre van szükség, amelyekbe olyan szakemberek bevonását tartják célszerűnek, akik más és más szempontból tudnak rávilágítani az elkerülő út problematikájára.

– Az ellen pedig határozottan tiltakozunk, hogy a környéken élőket ultimátum elé állítsák, ugyanis a tervek szerint már csak egy lakossági fórumon fejthetik k ki véleményüket, és bármiféle véleményezési folyamat november végével véget ér. A Demokratikus Koalíció számára az a legfontosabb, hogy az Egerben élők számára jelentsen könnyebbséget az elkerülő út, de abban az esetben, ha őket bármiféle hátrány éri, akkor újra kell gondolni az egész projektet – olvasható a sajtóközleményben.

A közleményből kiderült az is, hogy a DK egri szervezete fontosnak tartja, hogy az elkerülő út mellett megvizsgáljanak olyan alternatívát is, amely szintén jelentős mértékben képes segíteni a város tehermentesítését, és erre a közösségi közlekedés fejlesztése jelentheti a megoldást. Ennek érdekében széleskörű konzultációba kezdenek a következő hónapokban, szakértők és az egriek bevonásával kívánnak olyan megoldási javaslatokat prezentálni, amelyek hatékonyabban képesek csökkenteni a forgalmat, illetve amelyeknek környezetkárosító hatása is jóval kisebb – írták.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában