Időközi szavazás

2022.11.14. 14:05

A Siposné Fodor Judit vezette önkormányzat folytathatja a munkát Nagyrédén

A választás végeredménye három nap múlva emelkedhet jogerőre.

Szabó István

Síposné Fodor Judit polgármester - Nagyréde

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Nagyrédén a vasárnapi időközi polgármester- és helyi önkormányzati képviselőválasztáson Siposné Fodor Judit eddigi községvezetőt a voksok 50,56 százalékával újra polgármesterré választották két riválisával szemben. A 18 képviselőjelölt közül megválasztott grémium további 6 tagja, Csernyik Ottó István, Pál László, Fehér Gyula, Kovácsik Krisztián, Tősér Imre és Szabad Csaba a régi-új polgármesterrel egy csapatot alkotott a kampány során, így Siposné Fodor Judit teljes támogatottságot tudhat maga mögött a testület részéről a jövőben. Az újraválasztott polgármester szerint évek óta tartó lejárató kampányon vannak túl, amit próbáltak nyugodtan és emelt fővel viselni. 

– Nagyréde úgy döntött, véget vet a lejárató időszaknak, és felhatalmazást adott nekünk a munkára. A testület feloszlása óta nem hoztunk döntéseket, úgy gondoltuk, ez már új grémium feladata és kötelessége. Először is az elmaradt döntéseket kell pótolni, illetve a rezsiválsággal kapcsolatos lépéseket is megtenni. Ehhez mielőbb meg kell alakuljon a képviselő-testület, és fel kell állítani a bizottságokat. Az új képviselőket be kell őket avatni a mindennapi teendőkbe, majd közös, egységes döntéseket hozni természetesen úgy, ahogy vállaltuk a kampányban: a település lakóit mindenről tájékoztatjuk. Kialakítjuk az utcabizalmi rendszert is, mert úgy láttuk, rendkívüli módon támogatja az elképzelést a település. Minden ígértünk teljesítését elindítjuk, végigvisszük. Köszönjük a szavazók megtisztelő bizalmát, ami egyben rendkívül nagy felelősség is. Igyekszünk megszolgálni ezt a bizalmat – összegezte  Siposné Fodor Judit. 

A polgármesterjelöltek közül második legtöbb szavazatot kapott Mészáros Tibor gratulált a győzteseknek, sok sikert kívánt a munkájukhoz.

– Döntött a település lakossága, ezt tudomásul kell venni annak, aki jelöltként indult a választáson. Szoros eredményre számítottam. Sokan kérdezték, vesztesnek érzem-e magam. Az én álláspontom az, hogy nem harcba indultam, hanem a település felívelő pályára állításáért. A választók nem így gondolták – fogalmazott Mészáros Tibor.

Dr. Árvai Gergely jegyző elmondta, hogy a szavazás végeredménye hitelesített ugyan, de még nem jogerős.

– Három nap áll rendelkezésre, hogy valaki megfellebbezze az eredményt. Ez a jogorvoslati intézmény az arra az esetre vonatkozik, hogy ha a szavazatszámláló bizottságok feladatkörében történt valamilyen jogsértés. Ha ez a szavazatok számában eltérést okozna, akkor következhetne azok újraszámolása. A három nap fellebbezés nélküli eltelte után jogerőre emelkedik a végeredmény. A szavazástól eredményének kihirdetésétől, jelen esetben hétfő hajnaltól számított 15 napon belül kell megtörténnie az alakuló ülésnek, ahol esküt tesznek a testület tagjai. A mandátumok gyakorlása csak ezután lehetséges  – részletezte dr. Árvai Gergely.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában