Avatás

2022.11.25. 12:53

Amíg nem számolódik fel a nyomorúság, szükség van az egri Jelenlét Pontra is

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a belügyminisztérium támogatásával Jelenlét Pontot nyitott a Civil Integráció Közhasznú Alapítvány Egerben, a szalai szegregátumban.

M. H.

Vecsei Miklós miniszteri biztos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke a Jelenlét Pont épület avatásán

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A pénteki eseményen Vecsei Miklós, miniszterelnöki biztos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke elmondta, körülbelül ez a százhuszadik pont, ami megnyílt.
– Mivel a Szala városrészt jól ismertük, így régóta terv volt, hogy nyíljon egy ilyen hely. A jelenlétet az, ami nyomot hagy. Ez egy oda-vissza hatás. Amit remélek, hogy ennek egy módja van, hogyha nem lezárunk egy programot, hanem megoldjuk a problémát – mondta.

Hozzátette, addig van igény Jelenlét Pontra, amíg nem számolódik fel a nyomorúság Magyarországon, s mint mondta, attól tart, hogy ez nem a következő években történik meg.

Palkovics Péter, a Civil Integráció Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke hozzátette, alapítványuk 2000 óta működik, s próbálják széles körben támogatni a hátrányos helyzetű fiatalokat, családjaikat, és a segítségre váró, krízishelyzetben lévőket. Reményei szerint ez a hely is ebben lesz segítségükre.

A Magyar Örökség díjjal elismert Jelenlét program a Máltai Szeretetszolgálat válasza a leszakadásra, a hátrányos helyzetű településeken és szegregátumokban végzett szociális munka a társadalom peremére szorult emberekért indult. A szociális munka, az oktatás és a közösségfejlesztés köré szerveződő tevékenységek célja a hátrányokat csökkentő, a kirekesztettséget oldó többirányú segítségnyújtás. A program lényege a folyamatos és aktív jelenlét a közösség életében, hogy a helyben megismert problémákra helyben nyújtson megoldást. Ennek a sokrétű, szerteágazó munkának központja a Jelenlét Pont, egy új közösségi tér, amely összefogja és elérhetővé teszi a gyerekekre és családjaikra irányuló fejlesztéseket, kezdeményezéseket, programokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában