Agrárfórum

2022.11.15. 11:39

Még a sajtturizmus is terítékre került a gyöngyösi fórumon

Tartalmas eszmecserék során cserélhették ki a tapasztalataikat a szakemberek és a szakma tanulói.

Sz. Sz. I.

Agrárakadémia Fórum a MATE gyöngyösi kampuszán

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Az Agrárakadémia Fórum rendezvénysorozat ötödik, idei utolsó állomásához érkezett kedden Gyöngyösön, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Károly Róbert Campusán. A MATE és a Magyar Mezőgazdaság Kft. szervezésében zajló fórumok idei témái eddig a precíziós gazdálkodási rendszerek, az állattenyésztés, az élelmiszeripar, illetve a szőlőtermesztési technológiák voltak. A résztvevők most  a falusi és vidéki turizmus kérdéseivel és lehetőségeivel foglalkoztak a témában jártas szakértők közreműködésével. 

Dr. Zörög Zoltán, a gyöngyösi campus főigazgató-helyettese köszöntőjét aktuális szakmai előadások követték. Elsőként dr. Pallás Edit Ilona, a campus Fenntartható Turizmus Tanszéke tanszékvezető egyetemi docensének Borturizmus kicsit másképp című előadását hallgathatták meg a résztvevők. Sajtturizmus és vidékfejlesztés kézen fogva címmel értekezett dr. Kovács Gyöngyi sajtbíra, a campus egyetemi adjunktusa. Végül a Fenntarthatóság vagy túlélés? – A vidéki szálláshelyek helyzete és lehetőségei címmel  Klausmann-Dinya Anikó, a campus egyetemi tanársegédje tartott előadást.
Az ezt követő kerekasztal-beszélgetés résztvevőinek, dr. Pallás Edit Ilonának, dr. Kovács Gyöngyinek, Klausmann-Dinya Anikónak, dr. Benkő Bélának, a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület elnökének, valamint Demecs Norbert agrármérnöknek és túravezetőnek a fórum vendégei az érintett témákkal kapcsolatban kérdéseket tehettek fel. Kadosa Gábor, a az Agrárakadémiát 2017-ben elindító Magyar Mezőgazdaság Kft. marketing-koordinátora arról beszélt portálunknak, hogy a fórumokon mindig az agrárium egy-egy fontos kérdése kerül terítékre. 

– Mindig igyekeztünk az adott témát arra az egyetemi campusra vinni, ahol oktatják az adott ismereteket. De nemcsak egyetemi hallgatók látogatját a rendezvényeket, hanem gyakorló szakemberek, gazdák is. A Magyar Mezőgazdaság Kft.-nek fontos célja egyrészt az új generációk agrárszakmához közelítése, annak megszerettetése velük. Másrészt az agrárszakmát is hívjuk a fórumainkra, az mezőgazdaságban dolgozók körében is élénk az érdeklődés az előadásaink és az azokat követő szakmai beszélgetések iránt. Nagyon tartalmas eszmecserék zajlanak ilyenkor, hiszen a saját gyakorlatuból vett kérdésekkel, problémákkal fordulnak szakembereinkhez – részletezte Kadosa Gábor.

A fórum moderátora Halmos B. Ágnes, a Kistermelők Lapja főszerkesztője volt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában