Szegregátum

2022.11.06. 10:20

Még mindig probléma, hogy nem minden gyerek jár óvodába a gyöngyösi Durándából

A szemetelés és a gyorshajtás gyakori probléma a város szegregátumaiban.

Sz. Sz. I.

A Duránda városrészben sok a probléma Forrás: Czímer Tamás

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Megtartotta éves általános közmeghallgatását a Gyöngyösi Roma Nemzetiségi Önkormányzat, tájékoztatott a városháza. A polgármesteri hivatal közlése szerint ezen szó volt a város két szegregátumát érintő általános problémákról, így például a folyamatos szemetelésről és a gyakori gyorshajtásról. Utóbbival kapcsolatban javaslatként forgalomlassító küszöb építését is felvetették. 

Az ülésen elhangzott, hogy a roma képviselők igyekeznek példamutatással, szóbeli figyelmeztetéssel hatást gyakorolni a szabálytalankodókra, de a megoldásban a szakemberek, a polgármesteri hivatal közreműködésére is számítanak. Téma volt az is, hogy az eltérő életvezetési szokások miatt folyamatos probléma, főleg a Duránda városrészen, hogy nem minden gyerek jár óvodába, iskolába. 

Mint elhangzott, a lakókörzetek óvodáinak vezetői mindent megtesznek a szülőkkel történő jó kapcsolat kiépítése és ápolása érdekében, munkájuknak köszönhetően koordinálható a gyermekek rendszeres óvodába járása. A közmeghallgatáson megjelentek kérték a képviselők aktív közreműködését a lakótelepeken élő családokkal történő kapcsolattartás segítésében. Az ülésen bemutatkozott a Hatáspont Tanoda is, amely a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatásában nyújthat segítséget.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában