Ünnep

2022.11.25. 17:01

Mézeskalácsot sütöttek karácsonyra az egri reformátusok

Ünnepi ajándékul osztják majd szét az elkészült finomságot.

Sz. Sz. I.

A mézeskalács ajándékot időseknek viszik el

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Mézeskalácsot sütöttek pénteken az egri református gyülekezet tagjai a Kálvin házban. Tóthné Huszár Katalin arról beszélt portálunknak, hogy a közösségük asszonyai körében a karácsony előtti kalácskészítés már lassan tíz éves hagyomány.

– Először is ez egy nagyon jó közösségi program, mert tartalmas és hasznos időtöltés együtt munkálkodni. Az elkészült, fenyő alakúra formázott finomságok egy részét becsomagoljuk, és egy jövő évre szóló Bibliaolvasó Kalauz kíséretében ünnepi ajándékul adjuk azok számára, akik betegségük, idős koruk miatt már nem tudnak a templomba eljutni. Őket természetesen a gyülekezetünk tagjai keresik fel az otthonukban, hogy ezzel az aprósággal, de főleg egy jó beszélgetéssel kellemesebbé tegyék a napjukat. A többi mézeskalácsot szentestén elvisszük a templomba, és az ünnepi istentiszteletre ellátogatók között osztjuk szét. Karácsony előestéjén a sütemény mellé mindenki kap egy bibliai idézetet is, hogy ne csak a test, de a lélek is ajándékot kaphasson – részletezte Tóthné Huszár Katalin. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában