Happyend

2022.11.17. 15:30

Sírva indult gazdája a felsőtárkányi kutyáért, másfél év után a szomszéd megyében találták meg Ribizlit

Szemtanúk szerint Ribizlit napok óta üldözték, rugdosták, bántották, a több int tíz éves állat sokkos állapotban menekült.

Sz. M. L.

Ribizli a panelban is jól érzi magát, csak gazdáival lehessen

Forrás: Állatbarát Alapítvány/Facebook

Balkányból, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből került vissza egykori gazdáihoz a Ribizli nevű kutya, amely miatt a nyíregyházi Állatbarát Alapítványt értesítették néhány napja. Chipet olvastak a rettegő állatban, ám a telefonszáma viszont nem volt beírva, annyit láttak, hogy a kutya eredetileg Felsőtárkányból származik. Mint írták a Facebook segítségével viszont viszonylag gyorsan meg is lett az eredeti gazdi. 
– Az oldalán másfél évvel ezelőttről találtunk egy gazdikereső posztot, amiben a kutyusról végtelen szeretettel és fájdalommal ír, új gazdát keresett neki, költözés miatt. Ekkor Ribizli már 10 éves volt. 

Nem akarták panelbe kényszeríteni az aktív, mozgékony, sokat túrázó kutyát, akivel amúgy étterembe is jártak. A párnak sosem születhetett gyereke, Ribizli volt a mindenük. Egy nagyon kedves ismerősre bízták a kutyát, aki tényleg szeretett volna segíteni.  A kutymó viszont másképp gondolta. Egy óvatlan pillanatban valahogy megpattant, és hiába keresték eszeveszetten, nem találták meg. Valószínűleg ő csak haza akart menni. Jó idő múlva feladták a keresést, megsiratták őt, azt hitték, meghalt. Eltelt másfél év.  Senki nem tudja, Ribizli hogyan keveredett oda, Szabolcsba. Hogy mi történt vele az elmúlt másfél évben, azt csak ő tudja. A gazdik a hír hallatán zokogtak, és habozás nélkül autóba ültek.

Az alapítvány felhívta a figyelmet arra, hogy egyetlen állatról sem szükséges lemondani költözés miatt, csupán türelem kell hozzá, hogy megszokja az új életethelyzetet.

– Ribizli hazament, panelba, és soha többé nem kell megválnia a családjától. Ez nem is kérdés. Nem érdekli a panellét, neki csak a gazdái fontosak. Bármelyik kutya képes megszokni a változást, türelemmel, odafigyeléssel. Akkor is, ha előtte évekig kinti volt – írták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában