Ki tudja?

2022.11.15. 16:47

Talány Ecséd és Lőrinci között: mi lehet a rejtélyes tárgy a határban?

Létezik egy rejtélyes tárgy Ecséd és Lőrinci határában, az előbbi település borpincéihez közel, a Google térkép tanúsága szerint a külterületi Agrári úr végétől nem messze.

T. O.

Az építmény szinte teljesen zárt

Forrás: Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

Találgatások indultak, mi lehet az. A rendelkezésünkre álló fotó alapján úgy tűnik, az építmény betonból készült, szinte teljesen zárt, így valószínűsíthető, hogy nem harcászati bunker; még ha az anyaga erre enged is következtetni, a formája már kevésbé.

Sok lehetőség nincs, hiszen elődeink nem gyártottak fölösleges alkalmatosságokat, főként, ha – mint első látásra feltételezhető – aligha lehetett olcsó a kivitelezés. Sajnos a kép alapján legfeljebb megközelítően állapítható meg a mérete, mivel nincs mihez arányosítani.

De nem csigázzuk tovább olvasóink kíváncsiságát, mivel Pálinkás Péter lőrinci alpolgármester utánajárt a talánynak. Nem volt túl bonyolult, megkérdezte Maksa Mátyás ecsédi polgármestert, aki szerint ez bizony egy régi víztároló „edény”, de alkalomadtán bort is tartottak benne. Hogy napjainkban milyen célra hasznosítják – ha egyáltalán hasznosítják –, erről egyelőre nincs információnk, de ha valaki tudja, írja meg nekünk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában